Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 29.08.2018. 17:03 |

Tuzla City protiv Zvijezde 09 jači za Stjepanovića

FENA

TUZLA, 29. augusta (FENA) - Nakon četiri uzastopna poraza, od kojih posebno boli minuli protiv Zrinjskog, u kojem je mostarski tim sretno došao do bodova, u Tuzla Cityju najavljuju kraj "crne serije".

U subotu na Tušanj stiže Zvijezda 09, također novajlija u ligi, i ekipa koja dosad nije ostvarila pobjedu.

Šef stručnog štaba "plavih" Slobodan Starčević ohrabren je oporavkom „radilice“ Nemanje Stjepanovića i nada se da će u subotu biti starter.

- Cijelu sedmicu trenirao sam normalno. Nadam se da će tako ostrati i da ću u subotu ponovo zauzeti svoje mjesto u veznom redu ekipe Tuzla Cityja – kaže Stjepanović za Fenu.

Iskusni igrač povrijedio se u susretu sa Slobodom. Izašao je već u 35. minuti što se osjetilo u igri njegove ekipe. Nije ga bilo protiv GOŠK-a u Gabeli, kao ni protiv Zrinjskog. Pokušao je s nezaliječenom povredom pomoći svom timu protiv Željezničara, ali je u 64. minuti zamijenjen.

Zdravstveni i "kartični" bilten Starčevićeve ekipe puno je bolji, jer su svi igrači na raspolaganju.

Debitanti u Premijer ligi sastali su se u Ugljeviku u prijateljskoj utakmici pred početak prvenstva i tada je Tuzla City pobijedio rezultatom 3:0.

No, sada je utakmica s mnogo većim ulogom, jer su u pitanju „bodovi života“. Tuzla City ima četiri osvojena, a Zvijezda 09 bod manje iz tri remija.

- Veoma nam je bitna utakmica sa Zvijezdom 09. Moramo konačno da prekinemo negativan niz, da pobjedom vratimo samopouzdanje i popravimo bodovni saldo. Očekujem tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe da je dobijemo i pokažemo da imamo kvalitetan tim - poručio je Stjepanović.

Utakmica Tuzla City - Zvijezda 09 igra se u subotu od 17 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu