Bosna i Hercegovina     | 01.09.2018. 10:33 |

U Donjem Vakufu otvoren starački dom „Linija života“

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 1. septembra (FENA) - Starački dom „Linija života“ otvoren je u naselju Guvna kod Donjeg Vakufa, s ciljem zbrinjavanja osoba treće životne dobi i iznemoglih lica.

Svečanim presjecanjem vrpce ovu ostanovu otvorili su donjovakufski načelnik Huso Sušić i njeni vlasnici Elmir Velić i Munir Ramulj.

- Dom čine dva moderna objekta, izgrađena po najvišim svjetskim standardima. Jedan je dvoetažni i koristi se za slabije pokretne korisnike, dok je drugi namijenjem potpuno nepokretnim licima - kazao je Elmir Velić.

Po njegovim riječima, usluge ove javne ustanove, čiji je kapacitet 35 korisnika, već koriste dvije starije osobe.

- Namjeravamo uposliti deset medicinskih radnika, tehničara i njegovatelja, te pomoćno osoblje. Trudimo se da osiguramo najbolji kadar, unatoč velikom odlivu radnika medicinske struke iz gornjovrbaske regije - naglasio je.

Nada se da će se masovna pojava odlaska ljudi u inostranstvo „usporiti“, i da će novosagrađeni objekt u najboljem smislu služiti svojoj namjeni.

Ističe da izgradnja Doma na pomenutoj lokaciji nije bila slučajna, i da je odabrana na osnovu obavljenih konsultacija sa stručnjacima.

- Nadmorska visina i sam geografski položaj ovog mjesta su idealni, kao i priroda i kompletan ambijent. Također, ostvarili smo saradnju s mještanima, od kojih planiramo uzimati zdravu hranu za naše korisnike - kazao je Elmir Velić.

Dodaje da će radno vrijeme novootvorene ustanove pratiti potrebe građana, tako da će postojati mogućnost smještaja na dnevnoj bazi, vikendom, kao i za vrijeme godišnjih odmora.

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

Sutra obilazak korisnika stambenog objekta socijalnog stanovanja u Donjem Vakufu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu