Bosna i Hercegovina     | 06.09.2018. 11:36 |

Dunović posjetio Udruženje Mirno more- Podrška projektu koji povezuje mlade

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Udruženje „Mirno more BiH“ već 20 godina uspješno realizira projekte čiji je osnovni cilj povezivanje ljudi, a posebno mladih - izjavio je danas potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prilikom posjete tom uduženju koje vode profesori Gimnazije Dobrinja.

Aktivnosti Udruženja usmjerene su na projekete  u čijem su fokusu djeca i mladi različitog etničkog i socijalnog porjekla, te na pripadnike marginalizovanih slojeva društva.

Dunović se sastao sa predsjednicom Udruženja Pavkom Ilić i djecom, te direktorom Gimnazije Dobrinja Enverom Ahmetspahićem. Razgovarali su o radu i planovima Udruženja, a bila je to i prilika da Dunović finansijski podrži njihove projekte.

- Radi se o donaciji Kabineta potpredsjednika Federacije BiH i ovo nije prva donacija. Mi smo kao Kabinet u protekle četiri godine redovno podržavali i nevladin sektor, pogotovo projekte koji služe za povezivanje ljudi. U ovom slučaju to ima posebnu vrijednost zato što se radi o povezivanju mladih ljudi iz cijele BiH i regiona. U posljednje vrijeme ovakve stvari nažalost nisu vijest, a trebale bi da budu jer mladim ljudima često ostavljamo hipoteku rata, nekih sukoba i politčkih neslaganja, a rijetko im kao društvo nudimo lijepe stvari i zbližavanje. Udruženje "Mirno more BiH" to radi vrlo uspješno već 20 godina i smatram da je moja uloga kao javne osobe, kao političara da takve nevladine organizacije pomažem – izjavio je Dunović.

Udruženje "Mirno more BiH", kako je kazala predsjednica Pavka Ilić, evropskog je karaktera, a radi se o projektu koji je osnovan u Austriji i traje od '94 godine.

 -Inicijatori su naša djeca koja su bila izbjeglice u toj zemlji. Mi smo se priključili u BiH 2000. i sada imamo djecu iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Švicarske, Njemačke, Austrije i drugih država. Ima tu i naše djece koja tamo žive i kada se svi oni sastanu, nastaju velika poznanstva koja mladi održavaju – istakla je Ilić. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dunović i Imamović: Zaključci SNSD-a protuustavni i kontra Daytonskog sporazuma

Dunović traži preispitvanje ustavnosti pojedinih odredbi izmijenjenog zakona o PIO

Dunović: Nema razloga da ne bude izabrana nova Vlada FBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu