Stranačke aktivnosti     | 29.09.2018. 12:54 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Akademik Mirko Pejanović, član Ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995. 

Uvjeren sam da je Denis Bećirović najbolje rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu

Prof. dr. Denis Bećirović nikada nije imao dvojbu o smjeru kretanja i ciljevima Bosne i Hercegovine. Za njega su članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u bili i ostali prioritet vanjske politike BiH. Za razliku od političara koji se samo deklarativno predstavljaju „promicateljima europskih vrijednosti“ dok u suštini blokiraju evropski put BiH, Bećirović ozbiljno radi na tom planu. On je čovjek koji pokazuje znanje, volju i odgovornost da objedini energije građana, organizacija civilnog društva i političkih stranaka na društvenom projektu ubrzanja integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Bećirović je svjestan da pojačanim i ispravnim diplomatskim akcijama, posebno iz domena ekonomske diplomatije, možemo poboljšati imidž  Bosne i Hercegovine u svijetu. Na taj način bismo privukli strane investitore da ulažu u BiH umjesto što nam, kao što je do sada najčešće bio slučaj, daju moralnu i bratsku podršku dok fabrike i nova radna mjesta otvaraju u drugim državama. Denis Bećirović je jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH koji to može ostvariti.

Nije bez razloga ugledni i međunarodno priznati IFIMES upravo Denisa Bećirovića izdvojio kao najveću nadu za građansku Bosnu i Hercegovinu. U svom istraživanju, vrlo jasno prepoznaju 0kako se Bećirović suprotstavlja nacionalističkom diskursu kojeg su uspostavile i koje baštine nacionalističke elite. Prema analizama već spomenutog IFIMESA, mladi predstavljaju oko 21 % biračkog tijela i ukoliko bi masovno izašli na izbore vjerovatno bi mogli odlučiti izbornog pobjednika. U svim svojim predizbornim nastupima profesor Bećirović ističe brigu za mlade i nezaposlene ljude. Bećirović je kvalitetan političar, okrenut budućnosti, prosperitetu zemlje i zaustavljanju masovnog iseljavanja iz Bosne i Hercegovine.

Glasanjem za Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, mi glasamo za poštenog, obrazovanog, dosljednog, odlučnog i sposobnog političara. Glasanjem za Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH glasamo za stabilnu, prosperitetnu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana. Mnogo puta smo se kajali zbog pogrešnog izbora, posebno za člana Predsjedništva BiH, ti naši pogrešni izbori su nas značajno unazadili. Nemojte da  ponovo griješimo i da se ponovo kajemo. Glasajmo za Denisa Bećirovića jer je on jedini pravi izbor ako želimo da budemo svjedoci prosperiteta Bosne i Hercegovine. 

Kroz parlament Bosne i Hercegovine prošao je veliki broj različitih političara. Bilo je tu i onih sa lijeve i onih sa desne strane partijskog spektra. Bilo je tu mladih, starih, obrazovanih i onih sa manje godina škole, bilo je onih koji su svoj mandat prespavali, ali je većina bila tu da provodi politike svojih stranačkih šefova bez potrebe i želje da razmišljaju svojom glavom. Za najveći broj tih političara i ne znamo da su nas predstavljali, a nekima čak ni imena ne znamo. Vršeći ulogu poslanika i člana kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pokazao je da ima državničke manire i umijeće da se bori za interese Bosne i Hercegovine. Tokom svoje cjelokupne političke karijere Denis se pokazao neprikosnovenim borcem za cjelovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Na svaki napad izvana reagovao je odmah i veoma oštro, zbog čega je često bio meta napada predsjednika susjednih, ali i drugih država koje su se usudile zadirati u suverenitet Bosne i Hercegovine.

Uspjeli smo sačuvati državu Bosnu i Hercegovinu u ratu a trebamo izabrati predsjednika koji će je čuvati u miru i voditi ka napretku. Upravo zato svoj glas dajem jedinom kandidatu kojem vjerujem i za kojeg sam siguran da je najbolje rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu