Bosna i Hercegovina     | 01.10.2018. 10:26 |

Danas u FBiH počinje 'Dječija nedjelja'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program održavanja "Dječije nedjelje", koja se u Federaciji BiH obilježava od 1. do 7. oktobra 2018. 

Cilj je poticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će i kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti predškolskih i školskih, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja, kao i kulturnih institucija, koje svojim radom pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

U skladu s Programom obilježavanja "Dječije nedjelje", centralna manifestacije bit će upriličena u petak, 5. oktobra u Gradskoj dvorani u sklopu Srednje škole u Kiseljaku.

Kao i prethodnih godina, tradicionalni susreti će, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, biti održani od 5. do 7.oktobra 2018., a bit će organizovane radionice, izložbe dječijih radova, izleti i posjete, sportske i druge aktivnosti na kojima se očekuje veliki broj djece iz domova za nezbrinutu djecu s područja Federacije BiH.

Centralna manifestacija bit će obilježena susretima djece bez roditeljskog staranja smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite, te predstavljanjem zajednica iz kojih dolaze, putem pjesme, plesa, dramskih djela, recitacija i drugih izvedbi, a u organizaciji domaćina - Udruge za razvoj hraniteljstva, zaštitu djece i obitelji "Suncokret" iz Kiseljaka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U FBiH industrijska proizvodnja u martu manja za 7,5 posto, godišnji pad 9,3 posto

Šest transplantacija za sedam dana u Federaciji BiH

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu