Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 13:16 |

Općina Stari Grad: Do 19. oktobra ukloniti propagandni materijal

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za opću upravu i inspekcijske poslove poziva sve političke subjekte, partije i kandidate - učesnike na Općim izborima 2018. godine da uklone propagandni materijal: plakate, banere, transparente i drugo na prostoru te općine, postavljene u skladu sa rješenjima izdatim od ovog organa uprave.

Služba za urbanizam Općine Stari Grad u prethodnom periodu izdala je rješenja o dozvoli postavljanja propagandnog materijala političkim strankama, zaključno sa 7. oktobrom ove godine. Kako je taj rok istekao, a propagandni materijal nije uklonjen, pozivaju se politički subjekti da ga uklone najkasnije do petka, 19. oktobra.

U suprotnom, Služba za opću upravu i inspekcijske poslove, koja redovno vrši kontrolu stanja na terenu, protiv prekršilaca će pokrenuti prekršajne postupke.

Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad u prethodnom mjesecu - tokom izborne kampanje, vršila je pojačan inspekcijski nadzor i djelovala u skladu sa svojim ovlaštenjima.

U navedenom periodu, komunalni redari zajedno sa uposlenicima općinskog Odjeljenja za održavanje javnih površina na terenu su uklonili 1.366 nelegalno postavljenih promotivnih plakata, transparenata, panoa i drugog promotivnog materijala, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu