Bosna i Hercegovina     | 11.10.2018. 07:46 |

Izaslanstvo PSBiH u Beču na Interparlamentarnoj konferenciji

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Bariša Čolak, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto i predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić sudjeluju na Interparlamentarnoj konferenciji za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku i zajedničku sigurnosnu i obrambenu politiku (CFSP/CSDP) Evropske unije, 11. i 12. oktobra u Beču.

Kako je najavljeno, tokom konferencije razgovarat će se o sigurnosti, migracijama i kontroli vanjskih granica, o evropskoj perspektivi zapadnog Balkana, te o evropskom doprinosu poboljšanju političke i humanitarne situacije u Siriji. 

Na konferenciji će biti održane i radionice pod nazivom „Budućnost nuklearnog sporazuma sa Iranom nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država“ i „Budućnost trajne struktuirane suradnje/PESCO – olakšavanje vojne mobilnosti unutar Evropske unije“.

Predviđeno je da se sudionicima Interparlamentarne konferencije obrate predsjednik Nacionalnog vijeća Parlamenta Austije Wolfgang Sobotka, predsjednica Federalnog vijeća Parlamenta Austrije Inge Posch – Gruska, visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i evropski povjerenik za politiku susjedstva i proširenje Johannes Hahn, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu