Stranačke aktivnosti     | 20.10.2018. 13:23 |

Saopćenje za javnost Prva stranka

FENA Saopćenje

Predsjednik Prve stranke Bekan Amer jučer je dostavio dopunu krivične prijave protiv CIK-a nakon što je Tužilaštvo BiH formiralo predmet.Prva stranka je tražila od tužiteljstva da pod HITNO pokrene mjeru zabrane prema CIK-u i zaustavi dalji izborni proces,što znači objavljivanje konačnih rezultata do okončanja istrage.

Prva stranka je dostavila nekoliko dodatnih dokaza manipulacija i izborne krađe prema Tužilaštvu BiH koji bi trebali biti dovoljni da se dokaže organizovana kriminalna organizacija,počevši od opčinskih i gradskih izbornih komisija do CIK-a.

Putem društvanih mreža smo takođe pozvali sve građane koji imaju dokaze da je neko glasao umjesto njih ili neko od umrlih iz njihove porodice koji se nalazi na biračkom spisku da nam dostave.

Dobili smo u zadnjih nekoliko dana dosta relevantnih dokaza izborne krađe koji će naknadno biti dostavljeni Tuzilaštvu BiH i nadležnom tužiocu koji vodi ovaj predmet.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Prve stranke

Saopćenje za javnost Prva stranka

Saopćenje za javnost Prva stranka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu