Stranačke aktivnosti     | 25.10.2018. 12:10 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Iako je 12. oktobra 2018. godine Skupština Kantona Sarajevo naložila svim javnim subjektima da obustave zapošljavanje državnih službenika na neodređeno vrijeme u Kantonu Sarajevo, to nije spriječilo premijera Adema Zolja da raspiše konkurs za prijem dva savjetnika. Konkurs je raspisan na pozicije stručnog savjetnika za poslove iz oblasti saobraćaja i stručnog saradnika za evropske integracije.

Situaciju komentira Vildana Bešlija iz Naše stranke: “Ovo ne iznenađuje od gospodina Zolja s obzirom na druge neodgovorne poteze u svom kratkom mandatu. Prisjetimo se da je na 44. sjednici Skupštine s dnevnog reda povukao tačke o radu javnih gradskih preduzeća. Tad je rekao, citiram: ‘Kako ne bih vrijeđao inteligenciju nekih ljudi, sve navedene tačke povlačim i ostavljam novoj vladi.’ Iako već mjesecima zakonodavna vlast Kantona Sarajevo nije raspravljala o izvještajima iz oblasti zdravstva i komunalne privrede za 2017. godinu, premijer je smatrao da je to sasvim u redu. Pod lažnim izgovorom teret lošeg rada prethodne, prebacio je novoj vladi i tako nam je ustvari svima vrijeđao inteligenciju. To čini ponovo, zapošljavajući ljude s kojima neće on poslovati pa ne osjeća ni obavezu kvalitetnog kadroviranja, a osim toga zapošljava ih protivzakonito.

Bilo bi dobro da spasi bar malo ličnog ugleda i ugleda vlade na zalasku. Ako neće da rješava stare probleme, neka barem ne stvara nove. No, sreća je u svemu što problem ostavlja novoj vlasti koja će biti sposobna da ih zaista i riješi.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu