Bosna i Hercegovina     | 05.11.2018. 16:33 |

Brčko: Odobreno 165.000 KM za projekte mjesnih zajednica, NVO-a i udruga građana

FENA Saopćenje

BRČKO, 5. studenoga (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je na redovitoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2018. godinu u Pododjelu za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim udrugama i udruženjima građana.

Srđan Blažić, predstojnik Odjela za stručne i administrativne polove kazao je kako je javni poziv bio otvoren 15 dana te da su u tom roku sve nevladine organizacije s teritorija Distrikta imale mogućnost kandidirati svoje projekte i programe, priopćila je Vlada Brčko distrikta. 

- Petočlano povjerenstvo je na temelju ranije utvrđenih kriterija odabralo 31 NVO, UG i MZ koji su dobili zeleno svjetlo da uđu u ovaj Program, čiji je ukupan iznos 165.961 maraka - istaknuo je Blažić.

Dodao je kako je 50 posto sredstava namijenjeno omladinskom organizacijama, a ostali iznos za druge prijavljene organizacije.

Naglasio je kako su prošli projekti iz više oblasti kao što su problematika mladih, borba protiv korupcije te promocija vrijednosti višekulturnosti, koje se njeguju u Brčkom.

 - Na 52. sjednici Vlade očekuje se usvajanje i izmjene Zakona o udrugama i fondacijama koja će pobliže definirati oblasti od javnog interesa za Brčko distrikt BiH i koja će kroz odluku o proračunskom sufinanciranju i financiranju projekata i programa, koja će uslijediti poslije, urediti ovu oblast prilikom planiranja, dodjele i same realizacije svih dotacijskih sredstava koja se dodjeljuju - zaključio je Blažić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Šečibović: Planirano izdvajanje više sredstava za Prokoško jezero (VIDEO)

KSB: Vlada planira sredstva za pokriće štete poljoprivrednicima uzrokovane snijegom i mrazom (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu