Bosna i Hercegovina     | 19.11.2018. 15:54 |

CCI u Goraždu organizirao uličnu akciju 'Ekovizija'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 19.novembra (FENA) – Centri civilnih inicijativa (CCI) u okviru kampanje „Ekovizija“ danas su u Goraždu organizirali promociju „Eko manifesta“, informativno-edukativnog letka o važnosti podizanja svijesti i aktivnijeg učešća građana u unaprjeđenju zaštite okoliša i energetske efikasnosti u Federaciji BiH.  

Profesor „Eko“ i lokalni volonteri građanima Goražda u ulici Zaima Imamovića dijelili su  afišu koja sadrži  sedam mjera za unapređenje zaštite okoliša i energetske efikasnosti u Federaciji BiH.

-Namjera nam je bila da informišemo građane Goražda, jer višom razinom edukacije, aktivnijim učešćem u svim okolišnim procesima, kao i mijenjanjem loših navika, možemo značajno promijeniti trenutno lošu okolišnu sliku zemlje i tako omogućiti nastavak života za našu djecu i unuke - kazao je Dževad Glinac iz Centara civilnih inicijativa.

Kroz letak „Eko manifest“  mjerama se preporučuje: koristiti što manje fosilna goriva za grijanje, poboljšati energetsku efikasnost zgrada i domova, smanjiti količinu kućnog otpada odvajanjem otpada, ne bacati otpad u prirodu i ne paliti otpad, štedjeti pitku vodu i uspostaviti sisteme za prečišćavanje otpadnih voda, zakonski zaštititi važne prirodne i kulturne vrijednosti i odgovornije upravljati prirodnim resursima.

Iz CCI-a napominju da će tokom novembra i decembra ulične akcije  biti održane u deset gradova i općina širom Federacije BiH, kroz koje će biti podijeljeno oko 7.000 letaka.

Ovaj projekat sufinansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

CCI: Javne institucije krše zakon o reviziji, posljedice snose građani

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel