Bosna i Hercegovina     | 14.12.2018. 15:41 |

ZDK: Skupština zakazana za 20. decembar i bez Odluke o privremenom finansiranju

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. decembar (FENA) - Na prvoj sjednici Kolegija osmog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona dogovoreno je kako će sjednica Skupštine ZDK biti održana u četvrtak, 20. decembra, s početkom u 11 sati.

Prije sjednice novi će zastupnici imati obuku o načinu korištenja elektronskog glasanja, odnosno upotrebe sistema „e-Parlament“.

-Druga redovna sjednica ide sa šest tačaka dnevnog reda, ali do kraja ovog mjeseca održat ćemo još jednu redovnu sjednicu. Naime, čekamo naredne sjednice i Odluku o privremenom finansiranju za 2019. godinu, koja još nije stigla iz Vlade ZDK, ali imamo informaciju da će biti spremna iduće sedmice.

Čekamo i prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK (ZZOZDK)- najavljuje predsjedavajući Skupštine ZDK Ismet Sarajlić.

On je dodao kako će druga sjednica u decembru, najvjerovatnije, biti održana 28. decembra te će se na njoj raspravljati samo o budžetu, odnosno o Odluci o privremenom finansiranju ZDK-a i ZZOZDK za prvi kvartal 2019. godine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kolegij danas razmatra izmjene Poslovnika o radu Kolegija i Skupštine ZDK

Redovna sjednica Skupštine ZDK 18. februara

Sutra zasjeda Kolegij Skupštine ZDK, u utorak izbor delegata za Dom naroda FBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel