Bosna i Hercegovina     | 26.12.2018. 13:30 |

Puljić: Što prije uspostaviti strukturu normalne države (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) – Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić danas je na Božićnom prijemu u Sarajevu okupljenim predstavnicima vlasti, vjerskim liderima i predstavnicima diplomatskog kora u BiH poručio da se treba što prije uspostaviti struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom.

- Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale. Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka. Da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, sva ljudska i građanska prava i čovjekovo dostojanstvo. Da svi budemo jednaki pred zakonom pogotovo kada su u pitanju zaposlenja. Kada će prestati pravilo podobnosti, a ne sposobnosti  - kazao je Puljić.

Također, prisutnima u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu skrenuo je pažnju da „Sarajevska nadbiskupija još uvijek stoji pred brojnim neostvarenim pravima“.

- Nažalost, ne znamo kod koga tražiti, jer nas „guraju“ od vrata do vrata  govoreći da to nije nadležnost njihova – konstatovao je Puljić.

Kroz čestitanje Božića današnje druženje smatra kao „stvaranje ozračja povjerenja i otvorenosti uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti“.

Pogledajte http://fena.ba/video/2420

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Nf-gjPm2WutWd8opnxJ3fnDzNJZo1mIl?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Božićni prijem Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga TŽ

Održan Božićni prijem u kasarni 'Kozara' u Banjoj Luci

Božićni prijem i koncert u mostarskoj Kosači

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu