Bosna i Hercegovina     | 26.12.2018. 15:46 |

Sindikat radnika policije RS-a poziva na suzdržavanje od nasilja

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26. decembra (FENA) - Iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) pozvali su sve aktere jučerašnjih događaja u Banjoj Luci da se uzdrže od svakog oblika nasilja, narušavanja javnog reda i mira, te da svoja uvjerenja iskazuju na miran i dostojanstven način.

Osuđuju i odbacuju svaki oblik nasilja nad pripadnicima policije RS-a, koji, kako navode u saopćenju, časno i odgovorno izvršavaju svoje profesionalne obaveze.

- Poznat je stav Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a da je u najvećem interesu svih, prvenstveno porodice  Dragičević, ali i cjelokupne javnosti, da se slučaj tragične smrti Davida Dragičevića razriješi u najkraćem mogućem roku.

Rješenje ovog slučaja moguće je samo kroz institucije RS-a koje rade na predmetu, moraju biti maksimalno posvećene, što treba rezultirati rješenjem ovog događaja, a što je od najvećeg interesa i svih institucija RS – navode iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a.

Privođenje Davora Dragičevića jučer je izazvalo proteste građana, koje nije dozvolila policija, jer nisu imali potrebno odobrenje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Španjolskoj privedeno 11 srpskih kriminalaca - policija

Mostarska policija oglasila se o napadu na novinara

U Republici Srpskoj u martu 33.215 turista, 2,5 posto manje u odnosu na isti mjesec lani

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije