Bosna i Hercegovina     | 28.12.2018. 14:20 |

Dobri rezultati akcije suzbijanja prodaje pirotehničkih sredstava u BPK-u

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 28. decembra (FENA) - Akcija suzbijanja prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde pokrenulo početkom decembra, dala je dobre rezultate - rečeno je danas na pres-konferenciji ovog ministarstva.

Šef Ureda komesara policije Emko Rizvanović naglasio je da to potvrđuju i statistički podaci s terena kojima raspolaže MUP.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima ove preventivne akcije. U poređenju s prethodnim godinama, znatno je manji broj upotrebe pirotehničkih sredstava, posebno kada su u pitanju maloljetna lica. Što se tiče prodaje tih sredstava, gotovo da ove godine nismo ni imali 'uličnu prodaju' - kazao je Rizvanović.

Ocijenio je da su, pored policije, takvim rezultatima dopinijeli i sami roditelji.

- To je sigurno jer oni su svojim savjetima i nadzorom nad djecom dali doprinos da imamo ovakvo stanje. Nasreću, nije evidentirana nijedna povreda zbog upotrebe pirotehničkih sredstava - istakao je šef Ureda komesara policije.

Iz MUP-a BPK Goražde podsjetili su da je ova oblast i zakonski uređena te da su za neovlaštenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava predviđene i novčane kazne u rasponu od 200,00 do 700,00 KM.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu