Regija     | 03.01.2019. 11:31 |

Plenković: Odluka o nabavi zrakoplova nakon očitovanja Izraela i SAD-a

FENA Agencije

ZAGREB, 3. siječnja (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako očekuje konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova, te najavio kako će Vlada nakon toga donijeti odluku o sudbini tog natječaja.

-Očekujemo konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a i nakon toga ćemo donijeti odluke. Vlada čvrsto stoji kod odluke da možemo ići u fazu realizacije isključivo onakve ponude kakva je bila prihvaćena i predložena od stručnog tima Ministarstva obrane.  Sve ostalo zahtijevat će našu odluku da se taj proces poništi, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke kako dalje u vezi te strateške odluke - rekao je Plenković na početku Vladine sjednice.

Podsjetio je kako postoje poteškoće između Izraela i SAD-a u kontekstu dobivanja tzv. suglasnosti za transfer tehnologija trećoj strani, pri čemu je u konkretnom slučaju Hrvatska treća strana, prenosi Hina.

-Suprotno onome što smo imali kao informaciju u cijelom procesu koji je vođen u posljednje skoro dvije godine, sada je došlo do određenih problema, gdje od SAD-a postoje rezerve u pogledu transfera tehnologije koja je izvorno američka, a nadograđena je izraelskom tehnologijom - kazao je hrvatski premijer.

U svakom slučaju, dodao je Plenković, nije nam drago što je do ovoga došlo ali nastojimo sada indentificirati razloge problema, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Isusovačka služba za izbjeglice upozorila na probleme stranih radnika u Hrvatskoj

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Zagreb dobitnik zlatne nagrade za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu