Magazin     | 22.01.2019. 10:52 |

Donald i Melania Trump nominirani za Zlatnu malinu

FENA Ivana Banovic

LOS ANGELES, 22. siječnja (FENA) – Objavljene su nominacije za Zlatnu malinu, nagradu za koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, a ovogodišnju listu sa šest nominacija predvode filmovi "Holmes & Watson" i "Gotti".

Zanimljivost ovogodišnje dodjele je da je američki predsjednik Donald Trump, koji se pojavio u dokumentarnim filmovima "Death of Nation" i "Fahrenheit 11/9", nominiran za najgoreg glumca.

 Pored njega, za najgoreg glumaca nominirani su Johnny Depp (Sherlock Gnomes), Will Ferrell (Holmes & Watson), John Travolta (Gotti) i Bruce Willis (Death Wish).  

Trumpova supruga Melania također je nominirana, i to za najgoru sporednu glumicu za arhivske snimke korištene u "Fahrenheitu 11/9".

Za najgori film nominirani su Gotti, The Happytime Murders, Holmes & Watson, Robin Hood i Winchester.

Za najgoru glumicu nominirane su Jennifer Garner (Peppermint), Amber Heard (London Fields), Melissa McCarthy (The Happytime Murders i Life of the Party), Helen Mirren (Winchester) i Amanda Seyfried (The Clapper). 

 Godišnja dodjela nagrada Zlatna malina u Los Angelesu održava se dan prije dodjele Oscara. Jedna nagrada najčešće košta 4,97 dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je nasprejana zlatnom bojom.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Nominacije za 'Hercegovku godine' do 3. studenoga

Tri nominacije za Oscara za 'Trougao tuge' Rubena Östlunda

Nominacije za 'Hercegovku godine' otvorene do 13. listopada

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu