Kultura     | 28.01.2019. 13:40 |

Dvjestoto izvođenje predstave 'Dame biraju' u Pozorištu mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Glumci Adnan Goro, Davor Sabo, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Enes Salković i Mak Čengić izvest će 3. februara u Pozorištu mladih Sarajevo  jubilarnu 200. predstavu "Dame biraju".

Prihod od prodaje ulaznica bit će doniran Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

Pet spomenutih glumaca u ovom teatarskom komadu tumače nezaposlene momke koji prihvataju posao stripera kako bi preživjeli.

- Iza njih je 199 igranja tog komada, 400 sati provedenih na sceni, 70 različitih gradova, hiljade pređenih kilometara i 199 naklona publici. Desetine hiljada žena su natjerali na smijeh do suza, pokušavajući sakriti što veći dio tijela. Bili su hrabri, samouvjereni, šarmantni, nasmijani, otkačeni - navodi se u saopćenju organizatora.

Iako su glavni akteri predstave, ne čine samo oni ekipu, tu su i majstor tona Irhad Hodžić, majstor svjetla Rusmir Efendić, glavni kuhar na svim putovanjima Dalibor Brkić koji u predstavi tumači vlasnika kafića. Garderoberka je Nevzeta Musabegović, a  producent Slaven Vidak.

Predstava "Dame biraju" je nastala u okviru projekta "Istrajati" koji je Altteatar realizirao u saradnji sa partnerima "Kroz prozor Fabrika" iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo, uz podršku BAC-a, Ministarstva kulture i sporta KS i Fondacije za muzičku, scensku i likovnu umjetnost.

U režiji Admira Glamočaka premijerno je izvedena u martu 2015.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Mundo Mondo' - U Dječijoj kući u Sarajevu počeo rad na predstavi 'Klinč'

'Legenda o rijeci Neretvi' u Pozorištu lutaka u Mostaru

U Art Clubu 'Seljo' 8. juna premijera predstave 'Ljubavni triangl' Miroslava Pilja

Promo

Završene 14. Sportske igre mladih BiH: Najbolji putuju u Split na regionalno natjecanje

Naručite među prvima u m:tel-u: Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6

M:tel: Dva m:tel prepaid broja po cijeni jednog