Bosna i Hercegovina     | 28.01.2019. 15:55 |

Udruženje žrtava i svjedoka genocida osudilo deklaraciju HNS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Nakon usvojene deklaracije o domovinskom ratu kojim se između ostalog odbacuje presuda MKSJ-a Prliću i ostalim, Hrvatski narodni sabor se "cinično nasmijao u lice, ne samo žrtvama već i cjelokupnoj međunarodnoj zajednici" - navodi se u saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida. 

Kako se dodaje u saopćenju, "cinizam, podsmijeh, lakrdija ili šta god je još veća ako se zna da su akteri deklaracije Hrvatski narodni sabor 2012-te slavili i klanjali tom istom sudu kada je oslobodio Gotovinu i Markača".

- Međunarodna zajednica, ma koliko deklarativno osuđivala negiranje presuda MKSJ, osjećaj je da ipak stoji iza ovakvih postupaka, jer kako pojasniti drugačije da su isti ljudi sve glasniji i glasniji u negiranju i slavljenju zločina, kako pojasniti da je ta ista međunarodna zajednica 1992. također deklarativno, osuđivala zločine u Prijedoru, Zvorniku, Bijeljini ... da bi se 1995. desio najteži zločin poslije II svjetskog rata (genocid u Srebrenici) - saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Stadion Poljud suspendiran do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a zbog Armenije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu