Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 16:48 |

U automobilu S.S. iz Tuzle pronađeni narkotici, pištolji, municija (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 30. januara (FENA) - Više pakovanja droge oblijepljenih selotejp trakom, dva pištolja, manja količina municije, dvije PVC kese nepoznatog sadržaja, te više PVC boca sa nepoznatom tekućinom, pronađeni su u automobilu S.S. iz Tuzle.

On je, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapšen 29. januara po naredbi Općinskog suda Srebrenik.

- U unutrašnjosti vozila pronađeno je 25 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi. Nakon detaljnog pregleda vozila, u posebnom spremniku za prevoz i transport narkotika pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim analizama ekspertize nalazi pet kilograma droge spid  - kazao je načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TK Siniša Vareškić.

U MUP-u TK navode da su proteklu godinu pojačali aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

- Za ilustraciju ističemo podatak da su službenici policije TK tokom navedenog perioda uspjeli otkriti i dokumentovati 356 krivičnih djela koja se odnose na oblast zloupotrebe opojnih droga, što je porast u odnosu na raniji period - navodi samostalni inspektor MUP TK Mevludin Omerović.

Nakon kriminalističke obrade izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga bit će predat kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

http://fena.ba/video/2513/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1NWrYnLF4KqJg7_jPPdllMHRjAzvet2Lz?usp=sharing

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada TK obilježila Dan pobjede nad fašizmom, Dan Europe, Dan zlatnih ljiljana i Dan logoraša

U Tuzli promovisana knjiga Kardiovaskularne bolesti i pulmologija

Uhićeno više osoba u Srbiji i Češkoj zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine