Ekonomija     | 05.02.2019. 16:30 |

Sastanak Dalipagić - Trninić: Za što bolju koordinaciju resornih ministarstava

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Na sastanku koji je zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao s ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem, sugovornici su zaključili da je radi provođenja aktivnosti i realiziranja projekata, neophodna što bolja koordinacija resornih ministarstava o svim pitanjima koja se tiču njihovih nadležnosti, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

U ovom susretu razmatrana su aktuelna pitanja među kojima su i veliki infrastrukturni projekti: realiziranje projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške, izgradnja međudržavnog mosta s Crnom Gorom na rijeci Tari na magistralnoj cesti M-18 Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan-Polje), aktivnosti s Republikom Srbijom i Republikom Turskom vezane za izgradnju autoceste/brze ceste Sarajevo - Beograd, izrada planersko-studijske dokumentacije na Jadransko-jonskoj autocesti te druga i treća faza digitalizacije.

Dalipagić i Trninić su iznijeli stavove i aktivnosti koje se trenutno provode u njihovim ministarstvima u vezi s navedenim pitanjima. Smatraju da se aktivnosti provode u pozitivnom smjeru i očekuju da će neke u narednom razdoblju biti realizirane.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i uspješnom suradnjom ministarstava te istaknuli spremnost da bude nastavljena.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu