Bosna i Hercegovina     | 06.02.2019. 15:44 |

Bogunić: Iskustva STEAM projekta podijeliti u svim obrazovnim ustanovama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U povodu implementacije projekta STEM (Science, Technology, Engeeniring and Mathematics - prirodne nauke, tehnologija, inženjerstvo i matematika) danas su ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Dina Borovina posjetile Treću gimnaziju u Sarajevu u kojoj se realizira ovaj projekt.

STEM projekt ima za cilj da učenici ovladaju ključnim kompetencijama neophodnim za učestvovanje u ekonomiji  zasnovanoj na znanju.

Ministrica Bogunić je izrazila zadovoljstvo načinom na koji se realizira projekt STEM, ali i želju da se u narednom periodu nastavi saradnja resornog ministarstva i ove model škole, kako bi se  iskustva mogla podijeliti s drugim školama koje u budućnosti budu realizirale nastavu po ugledu na Treću gimnaziju.

Direktorica Treće gimnazije Senada Salihović i predmetni profesori ove model škole upoznali su prisutne s prednostima realizacije nastave u STEM učionici, ali i s poteškoćama koje imaju u toku realizacije.

Razgovaralo se o postojećim nastavnim planovima i programima i ishodima učenja unutar jednog i između više školskih predmeta, te o važnosti povezivanja ovih ishoda koji trebaju biti u vezi s odabranim sektorima ekonomije zasnovane na znanju u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu