Svijet     | 12.02.2019. 12:31 |

Prezentacija Smjernica iz Talina o nacionalnim manjinama i medijima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Smjernice iz Talina o nacionalnim manjinama i medijima u digitalnom dobu predstavljaju najnoviji dodatak Tematskim smjernicama i preporukama visokog komesara OSCE-a za nacionalne manjine.

Uloga medija i informacijskih tehnologija na polju prevencije sukoba obrađena je unutar trideset sedam smjernica koje opisuju, korak po korak, mjere potrebne za stvaranje prostora za pluralističke debate u raznolikim društvima, čiji je cilj jačanje društvene integracije i otpornosti.

Online prezentacija Smjernica bit će održana sutra od 10.00 do 12.25 sati putem linka: www.tallinn-guidelines.info (Twitter oznaka za prezentaciju je #TallinGuidelines). Čitav događaj će se odvijati na engleskom jeziku.

Organizator prezentacije je Visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Estonije.

U skladu s duhom tih smjernica, prezentacija je otvorena za učešće online. Digitalna platforma će omogućiti zainteresiranim stranama da prate uživo diskusije, razgovaraju s učesnicima i dobiju pristup relevantnim materijalima.

Visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine ambasador Lamberto Zannier otvorit će taj događaj i predstaviti Smjernice iz Talina u sklopu uvodnog panela, zajedno s Kersti Kaljulaid, predsjednicom Republike Estonije i Svenom Mikserom, ministrom vanjskih poslova Republike Estonije, saopćeno je iz OSCE-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu