Bosna i Hercegovina     | 25.02.2019. 18:07 |

Dodik - Sakamoto: Pojačati ekonomske odnose BiH i Japana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Japana u BiH Hideyukijem Sakamotom.

Dodik je zahvalio Japanu za preko 230 donacija upućenih BiH svih ovih godina, saglasivši se sa japanskim ambasadorom Sakamotom da je vrlo važno pojačati ekonomske odnose BiH i Japana, posebno na osnovu japanske Inicijative za zapadni Balkan koju je japanski premijer Shinzo Abe predstavio, nedavno, prilikom posjete Srbiji.

- Značaj tih donacija utoliko je veći jer je Japan uvijek bio korektan partner, koji zauzvrat, za svoju pomoć nikada nije posezao za političkim uslovlјavanjima - rekao je Dodik.

Japanski ambasador informisao je predsjedavajućeg Predsjedništva BIH da japanska ambasada u BiH priprema u ovoj godini više kulturnih događaja u nekoliko gradova BiH.

Dodik i Sakamoto razgovarali su i o političkoj situaciji u BiH, s naglaskom na potrebu što skorijeg formiranja vlasti u zajedničkim organima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasador Japana Kinefuchi prisustvovao Sarajevo European Judo Hopes kupu

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu