Kultura     | 27.02.2019. 15:49 |

Predstavljeno književno stvaralaštvo Ante Zirduma

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Književno stvaralaštvo Ante Zirduma predstavljeno je u srijedu u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u Mostaru.

Anto Zirdum rođen je u Derventi 1956. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Zenici, Pedagoški fakultet u Rijeci, a radnu karijeru započeo je u Varešu.

Objavio je 21 autorsku knjigu, među kojima su "Jahači svijetlosti", "Čuvari dostojanstva", "Saga o dva mača", "Carski rez" i druge, a o njegovom književnom djelu na ovom događaju govorili su predsjednik DHK HB Ivan Sivrić, Anto Marinčić, Dragan Marijnović i Ivan Baković.

Najnovije Zirdumovo djelo je knjižica poetskih refleksija "Zavrzlame narcisa pred izlogom" koja je iz tiska izašla u utorak, 26. veljače.

Napisao je i nekoliko drama, radio drama i dramatizacija te je uredio više raznih zbornika i godišnjaka, a trenutačno uređuje blogove BH Fantasy, Zone SF književnosti i Primijenjena poezija.

Zastupljen je u antologijama, u dvadesetak regionalnih zbornika eseja, priča i pjesama te u velikom broju časopisa, a tijekom svoje karijere osvojio je i veliki broj nagrada, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstavljena antologija hrvatske antiratne poezije Cvrčci u trubi

Adventska književna večer DHK HB

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne slavi 30. rođendan

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije