Sport     | 28.02.2019. 11:30 |

Zenički KSO Bosna domaćin turnira povodom Dana nezavisnosti BiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 28. februara (FENA) - Klub sjedeće odbojke Bosna iz Zenice, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, tokom vikenda bit će domaćin tradicionalnog 12. međunarodnog turnira "Zenica 2019",  na kojem će sudjelovati devet ekipa iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Na turniru, koji u subotu počinje u devet sati, nastupit će reprezentacija Hrvatske, Set iz Pljevalja (Crna Gora) te bh. ekipe: Općina Ilidža, mostarska Neretva, Zenica, Spid Sarajevo, Breza 304, Iskra iz Bugojna i domaćin Bosna.

- Nije nimalo lako biti u organizacionom dijelu, biti pravi domaćini ovakvog turnira. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini i ove godine, a građane pozivam da dođu i vide u čemu smo to mi najbolji u svijetu i Evropi- kazao je predsjednik kluba Omer Pojskić.

Istakao je kako su dobili sve pohvale za prošlogodišnji turnir te da su i ove godine imali veliku podršku Grada Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji će u subotu u 11 sati i svečano otvoriti turnir.

Turnir se igra se na glavnom terenu Gradske arene "Husejin Smajlović", a učesnici će biti raspoređene u tri grupe po tri ekipe.

Igra se po principu svako sa svakim, nakon čega će u nedjelju igrati susreti za plasman.

Zbog kvalifikacija za evropsko prvenstvo na zenički turnir nisu mogle doći neke selekcije koje su već bile najavile dolazak.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sjedeća odbojka - Fantomi pobjednici turnira u Zgarebu

Helez čestitao reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

Sjedeća odbojka na pijesku - BiH osvojila zlato na Mediteranskim igrama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu