Bosna i Hercegovina     | 08.03.2019. 15:14 |

Zvizdić: Poruka američkog ambasadora predstavlja nastavak podrške BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo porukom koju je u četvrtak uputio ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson tokom prvog obraćanja bosanskohercegovačkoj javnosti.

- Poruka ambasadora Nelsona je bila jasna i nedvosmislena, i predstavlja nastavak kontinuirane prijateljske podrške našoj državi BiH, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskim i NATO integracijama - istaknuo je Zvizdić.

Naglasio je da je zahvalan ambasadoru Nelsonu na isticanju važnosti poštivanja vladavine prava, "što jeste i  mora ostati jedan od ključnih prioriteta rada Vijeca ministara i svih institucija BiH, kao i podsticanju ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i prosperiteta u korist svih građana naše države". 

- Ambasador Nelson je u svom obraćanju poslao i važne  poruke mira i stabilnosti, te naglasio značaj daljnjeg provođenja reformi u cilju realizacije  ključnih unutrašnjih i vanjskih prioriteta - ističe Zvizdić.

Istovremeno, izražava uvjerenje da će dobronamjerne poruke ambasadora SAD-a u BiH jednako shvatiti sve političke snage u BiH kako ispunjenje uvjeta iz evropske i NATO agende ne bi bilo dnevnopolitičko, već pitanje budućnosti BiH, naglašavajući kako "poruke ambasadora Nelsona jasno ističu da reforme moramo provesti kako bi stvorili bolje i sigurnije društvo za sve građane".

- Zbog svega navedenog, pozivam sve prijatelje Bosne i Hercegovine da, svi zajedno, naredne aktivnosti usmjerimo na prihvatanje demokratskih standarda, posebno vladavine zakona i da još snažnije pokrenemo daljnju integraciju BiH u euroatlantske i druge međunarodne organizacije. Rad na zajedničkim ciljevima  i vrijednostima treba biti naše zajedničko opredjeljenje - poručio je Zvizdić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Zvizdić uputio božićnu čestitku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu