Bosna i Hercegovina     | 13.03.2019. 12:59 |

Čavić: Neka svi rade svoj posao

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 13. marta (FENA) - Neka svi rade svoj posao u skladu sa zakonom - kratko je rekao poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavić, reagujući na prijavu Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini (TI BiH) da je u sukobu interesa zbog nespojivosti funkcija izabranog predstavnika i direktora javnog preduzeća.

TI BiH je uputio prijavu komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv Čavića, jer istovremeno obavlja funkcije v.d. direktora Javnog preduzaća „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka i poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

- Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine kao i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske propisuju nespojivost funkcija direktora javnog preduzeća i izabranog predstavnika u vrijeme dok vrše javnu funkciju i šest, odnosno tri mjeseca nakon prestanka javne funkcije – tvrde iz TI.

Prijavu su uputili i protiv Nenada Nešića, jer istovremeno obavlja funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dodik podnio krivičnu prijavu Republičkom tužilaštvu protiv tužioca Tužilaštva BiH Nedima Ćosića

TI podnio prijavu protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića

CIK BiH podnio prijavu Tužilaštvu BiH, pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel