Sport     | 21.03.2019. 13:27 |

Trbić: Poraz je bio bolan, moramo se 'ohladiti' pred meč u Skoplju

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Košarkaši Sparsa jučer su u Sarajevu pretrpjeli poraz u prvom polufinalnom meču playoffa ABA lige 2 protiv makedonskog MZT-a. 

Sparsi su na domaćem terenu dvorane "Novo Sarajevo" izgubili sa 71:70, ali poraz dobiva na težini jer su Sparsi na poluvremenu imali 15 poena razlike, a u posljednjoj sekundi su ostali bez pobjede. U posljednjim trenucima meča, igrač Sparsa Almir Hasandić ishitreno je šutirao trojku dopustivši gostima puni napad što je ekipa iz Skoplja iskoristili i koševima Lestera Medforda sekundu prije kraja meča došli do vodstva, a zatim i do pobjede.  

Trener Sparsa Marko Trbić ističe da je nakon odličnog prvog poluvremena njegovom timu od trećeg perioda igre opala koncentracija, što je uvjetovalo da se košarkaši MZT-a razigraju i dođu do rezultatskog priključka. 

- Poraz je bio bolan, posebno način na koji smo izgubili, jer protivnik je prvo vodstvo imao sekundu do kraja utakmice. Pobijedili su nas zasluženo, a odlučila je treća četvrtina u kojoj je utakmica krenula drugim tokom. Bili smo previše euforični nakon prvog poluvremena, nismo se znali kontrolisati i u trećoj četvrtini smo igrali s bitno smanjenom koncentracijom. U tom periodu igre primili smo 26 poena, dok smo u cijelom prvom poluvremenu primili 27 - rekao je Trbić u izjavi za Fenu. 

Naglašava da njegova ekipa sada treba da se "ohladi" i da se psihički pripremi za meč u Skoplju, gdje će pokušati doći do izjednačenja u seriji koja se igra na dvije pobjede. 

- Mislim da imamo šanse da pobijedimo u Skoplju i izborimo treći meč. Oni su dobar tim, ali nisu nepobjedivi. Moramo odigrati bolju utakmicu s mnogo više koncentracije. U odnosu na jučerašnji meč nadam se samo da će igrači imati više koncentracije, a što se tiče tehničkih i fizičkih elemenata ne mogu reći da je bilo loše. U trećoj četvrtini smo razigrali protivnika i doveli utakmicu u egal završnicu - objašnjava Trbić. 

Sparsi će u nedjelju u Skoplju od 17 sati igrati pod imperativom pobjede, jer bi eventualnom pobjedom MZT-a za sarajevski tim sezona u ABA ligi 2 bila završena. 

Pobjednik ovog polufinala u finalu će igrati protiv boljeg iz duela između Sixt Primorske i Borca iz Čačka. 

Osvajač ABA lige 2 plasirat će se direktno u prvu ABA ligu, dok će drugoplasirana ekipa za još jedno mjesto razigravati sa ekipom Zadra, predzadnom ekipom prve ABA lige.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu