Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunar Vigemarkom.

Tema razgovora je bila evropski put Republike Srpske i BiH, perspektive i mogućnosti. Vigemark je upoznao Borenovića sa aktivnostima koje Delegacija EU u BiH kontinuirano sprovodi na planu socijalno – ekonomskih reformi i porške evropskom putu BiH.

„Naša budućnost je u Evropskoj uniji i trebamo sve svoje kapacitete staviti u službu dostizanja evropskih standarda, više investicija, radnih mjesta, većih plata i penzija da bi građani imali finansijsku i svaku drugu stabilnost“, kazao je Borenović.

Borenović je tokom razgovora istakao da je ključni preduslov za reforme postojanja profesionalnih i demokratskih institucija:
„Zato je neophodan novi Izborni zakon koji bi omogućio fer i poštene izbore koji su polazna tačka za potpuno slobodne i demokratske zakonodavne i izvršne institucije. Puna vladavina prava, kojoj moramo da težimo, garant je budućnosti u kojoj će građani imati zagarantovana prava, sigurnost i povjerenje u, posebno, pravosudne i bezbjednosne institucije“.

„Bez nezavisnih, nepristrasnih i profesionalnih javnih medija nemoguće je postići punu demokratiju, zato jedan od osnovnih pravaca političkog djelovanja u Republici Srpskoj i BiH mora biti i zakonsko regulisanje rada javnih emitera“, zaključio je Borenović.

 

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.