Bosna i Hercegovina     | 26.03.2019. 13:52 |

Na području Gacka spriječeno krijumčarenje 17 ilegalnih migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Službenici Jedinice granične policije Trebinje u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji su otkriveni u graničnom pojasu na području Gacka.

Jedna grupa migranata otkrivena je graničnom kontrolom Golfa i Audija, bh. nacionalnih oznaka, dok je druga grupa uočena nadzorom granice na spomenutom području, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, lišeni su slobode vozači A.S. (1992.) i E.K. (1975.), državljani BiH. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH. 

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije BiH izjavili su da dolaze iz Iraka. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, stoji u saopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti