Bosna i Hercegovina     | 27.03.2019. 19:24 |

Zamjenica britanskog veleposlanika Ruth Wiseman posjetila Posavsku županiju

FENA Cvita Kusić

ORAŠJE, 27. ožujka (FENA) - Zamjenica veleposlanika Velike Britanije u BiH Ruth Wiseman boravila je u dvodnevnom radnom posjetu Posavskoj županiji gdje je razgovarala s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti te županije te dužnosnicima općine Orašje.

 Tijekom sastanka u županijskoj vladi posavski premijer Đuro Topić upoznao je gošću o aktualnim temama iz rada Vlade, prioritetima i ciljevima.

 "Upoznali smo Wiseman i sa sadržajem našeg Programa rada kao i s aktivnostima koje Vlada planira napraviti zajedno sa Skupštinom, te ostalim institucijama na području naše županije, a prevladavala su pitanja vezana za gospodarski razvoj i demografiju", kazao je Topić novinarima.

 Na sastanku je bilo riječi i o nastavku borbe protiv korupcije, koja je jedna od odrednica rada Vlade Posavske županije te o planiranom usvajanju zakona o zaštiti prijavitelja korupcije.

 "Naglasio sam da naša županija ima plan i program, želimo se razvijati, imamo viziju svoga razvoja. Vjerujem da ćemo i uz pomoć britanskog veleposlanstva u tome i uspjeti", ustvrdio je Topić.

 Britanska dužnosnica Wiseman, istaknuvši kako je ovo njezin prvi posjet Posavskoj županiji, kazala je kako je u susretu s premijerom Topićem detaljno informirana o aktualnim političkim pitanjima i društveno-ekonomskoj situaciji u Županiji te izrazila nadu da će ovim posjetom steći znatno bolju sliku o stanju na ovome području.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predsjednica Bradara u Grudama: Posjet Općini i zatvaranje 61. Šimićevih susreta

Ministrica Duraković nastavila posjet Turskoj s ciljem jačanje veza i suradnje u području obrazovanj

Ministrica Duraković u trodnevnom posjetu Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne suradnje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu