Servisne informacije     | 03.04.2019. 16:13 |

Zbog nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Grude-Sovići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-6 Grude-Sovići, kod mjesta Grudsko Vrilo. U toku je obavljanje policijskog uviđaja. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.  

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmijenjen režim saobraćaja izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-4 Teslić-Karuše.

U noćnim satima izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola I i Sikola II (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. 

Zbog lokalnih padavina saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Upozorava se na sitnije odrone i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila. 

Zbog izvođenja radova na zamjeni prijelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), od sutra će se saobraćati usporeno, jednom trakom. Mole se svi učesnici u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu