Sport     | 05.04.2019. 08:40 |

Košarkaši Milwaukeeja potvrdili prvo mjesto u Istočnoj konferenciji

FENA Internet

PHILADELPHIA, 5. aprila (FENA) - Košarkaši Milwaukee Bucksa nakon gostujuće pobjede nad  Philadelphijom sa 128:122 potvrdili su prvo mjesto u Istočnoj konferenciji.

Buckse je do pobjede predvodio Grk Giannis Antetokounmpo sa 45 poena i 13 skokova, dok je za  domaću ekipu centar Joel Embiid postigao 34 poena uz po 13 skokova i asistencija, postigavši svoj drugi "triple double" učinak u NBA ligi. 

U noći na petak odigrane su još dvije utakmice. Vodeća ekipa Zapadne konferencije  Golden State Warriors u gostima je pobijedila Los Angeles Lakerse sa 108:90, dok je Sacramento Kings bio bolji od Cleveland Cavaliers sa 117:104.

U Zapadnoj konferenciji poznate su sve ekipe koje će igrati u završnici. To su Golden State Warriors, Denver Nuggets, Portland Trail Blazers, Houston Rockets, Utah Jazz, Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder i San Antonio Spurs, a u Istočnoj konferenciji Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Philadelphia 76ers, Boston Celtics i Indiana Pacers. Priliku da se plasiraju među osam na Istoku još imaju Brooklyn Nets, Detroit Pistons, Orlando Magic, Miami Heat i Charlotte Hornets.

Rezultati:
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 122:128
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 117:104
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 90:108

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Košarka - Luka Dončić u vrhu glasanja za "All -Star" utakmicu

Košarka - Rezultati NBA lige

NBA liga - Pobjede Golden Statea i Bostona na startu sezone

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu