Bosna i Hercegovina     | 11.04.2019. 13:16 |

Uspješna kampanja 'Uklanjanje grafita - Zona bez grafita'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Drugi ciklus realizacije kampanje “Uklanjanje grafita - Zona bez grafita” započeo je 25. marta ove godine u ul. Branislava Đurđeva, prvoj od 33 prethodno odabrane lokacije u užem dijelu grada, s koje su uklonjeni iscrtani grafiti.

Cilj kampanje je da se uklanjanjem grafita utiče na podizanje svijesti građana o štetnosti ove pojave, te ukaže na štetu koja se na ovaj način nanosi pravnim i fizičkim osobama i ugrožava ukupni izgled o imidžu grada.

Naravno, osim preventivno-edukativne dimenzije aktivnosti koje se provode na terenu, kampanja ima zadatak ukazati i na njenu represivnu dimenziju, odnosno činjenicu da će počiniocima prekršaja i krivičnih djela koja proizilaze iz nezakonitog crtanja grafita, biti izrečene zakonom predviđene kazne.

Kampanju Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo realizira u saradnji s Gradskom upravom grada Sarajeva, Ambasadom SAD-a i ICITAP-om, te su uputili apel građanima da u slučajevima ispisivanja grafita pozovu policijske službenike, koji će poduzeti zakonom predviđene mjere, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUP KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu