Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 14:14 |

Predsjedavajući Karajbić susreo se s predstavnicima Advokatske komore FBiH  

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Elvir Karajbić sastao se danas sa Nikicom Grižićem, predsjednikom Advokatske komore Federacije BiH, i članovima Upravnog odbora Amilom-Mimicom Kunosić i Vladom Sliškovićem.

Kako je saopćeno nakon sastanka, predstavnici Advokatske komore FBiH upoznali su predsjedavajućeg Karajbića o problemima sa kojima se suočavaju posljednjih godina u Federaciji BiH. Posebno je naglašen problem što advokatska profesija nije ustavna kategorija, kako je to predviđeno u zemljama okruženja (Hrvatska, Srbija, Austrija), čime se daje značaj profesiji i sigurnost u obavljanju advokatske djelatnosti. Tokom sastanka je istaknut i značaj donošenja novog Zakona o advokaturi koji bi trebao biti dostavljen Parlamentu u skorijoj budućnosti.

Predsjedavajući Karajbić je ovom prilikom iskazao spremnost i podršku za prevazilaženje ovih problema, te naglasio da će nakon što novi Zakon o advokaturi bude dostavljen od strane ovlaštenih predlagača, biti stavljen u parlamentarnu proceduru u što kraćem roku.

Predsjedavajući je također predložio da predstavnici Advokatske komore prisustvuju sastancima Klubova i radnih tijela ovoga Doma kada se bude razmatralo ovo pitanje s ciljem prezentiranja i pojašnjenja određenih nejasnoća.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Advokatska komora Federacije BiH svečano obilježila 140 godina rada

Izabran novi Upravni odbor Advokatske komore Federacije BiH (VIDEO)

Advokatska komora FBiH osudila napad na advokatsku kancelariju u Mostaru

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel