Magazin     | 18.04.2019. 14:09 |

Letu štuke predstavljaju naslovni singl s novog albuma 'Topla voda'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Sarajevska grupa Letu štuke snimala je video spot za novi singl "Topla voda" uoči koncertne promocije istoimenog albuma koja će biti održana 26. aprila u Domu mladih u Sarajevu.

Spot je snimljen na nekoliko zagrebačkih lokacija u režiji Radislava Jovanova Gonza. Prožet je slikovitim, metaforičnim kadrovima gdje se u fokusu našlo nekoliko različitih ljudskih profila koje su mimikom i koreografijom gledatelju uspješno približili plesači/glumci Kristijan Musić, Iva Richtermoc, Lana Krstulović i Abdoulie Jobe.

Vođe grupe Dino Šaran izajvio je da posebnim ritmom i atmosferom pjesma "Topla voda" kroz pitanja od životne važnosti nosi jasnu i jednostavnu poruku: pitanje balansa.

- Što je to u što vjerujemo i da li nam je zaista važnije od gole egzistencije? Lov na licemjera u sebi. Gotovo hipnotička elektronika i melodija starog kafanskog refrena kao da suočavaju nove i stare vrijednosti - rekao je Šaran.

Nakon uspješnog predstavljanja u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, dugoočekivani četvrti studijski album, koji je pod imenom "Topla voda" u novembru prošle godine donio devet novih pjesama, doživjet će svoju koncertnu izvedbu i pred sarajevskom publikom.

Na dosadašnja tri koncerta Štuke su ugostile i nekoliko istaknutih glazbenika gdje im se u Zagrebu pridružio Darko Rundek i Igor Pavlica, u Beogradu Srđan Žika Todorović, Amira Medunjanin, Masa Mor i Branislav Trifunović koji će im se ovom prigodom pridružiti i u Sarajevu uz vrhunske muzičare i prije svega prijatelje Dubioza Kolektiv i grupu Skroz.

Ulaznice za koncert u Domu mladih su u prodaji na biletarnicama Skenderija i BKC, te u mreži i online prodaji portala kupikartu.ba, najavili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

'Letu Štuke' i Mostar Rock School na velikom koncertu u Mostaru

Solistički koncert grupe 'Letu štuke' 26. aprila u Domu mladih Sarajevo

Šaran: Singl 'Bočice' je prava 'predizborna' pjesma

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu