Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 12:31 |

Vlada RS: Saradnja u oblasti civilne zaštite u BiH mora biti u skladu s ustavom

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25. aprila (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je Informaciju o saradnji s Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine i drugim državnim institucijama i organima u oblasti civilne zaštite i spasavanja.

-Vlada smatra da se svi oblici saradnje trebaju srovoditi na način kako je to definisano Okvirnim zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodne i druge nesreće u BiH, drugim zakonima iz oblasti civilne zaštite/zaštite i spasavanja i poštujući ustavne i zakonske odredbe i nadležnosti RS i BiH - saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade.

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada je usvojila Nacrt strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u RS za period do 2023. godine, čiji je cilj da se ne dozvoli da, kako se navodi, RS postane pogodno mjesto za izvršioce krivičnih djela iz oblasti sajber kriminaliteta, kao i postizanje proaktivne prevencije i efikasnog odgovora na izazov koji postavlja sajber kriminalitet.

Prihvaćena je i informacija o potpisivanju Memoranduma o saradnji u oblasti demografije i populacione politike između Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Šečibović: Planirano izdvajanje više sredstava za Prokoško jezero (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu