Bosna i Hercegovina     | 28.05.2019. 10:26 |

Vodostaj Save i dalje u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Vodostaj Save je i dalje u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Visina vodostaja izmjerena u 8 sati na vodomjernim stanicama iznosila je u Bosanskom Brodu 416 cm, jučer je iznosila 474 cm, Bosanskom Šamcu 261 cm, jučer 315 cm te Orašju 523 cm, jučer 575 cm.

Na području Tuzlanskog kantona vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7 sati bio je 198,92 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za četiri cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Na području Zapadnohercegovačkog kantona vodostaj rijeke Trebižat, na vodomjernoj stanici Humac, jutros je iznosio 206 cm (jučer u isto vrijeme vodostaj je iznosio 179 cm), dok su redovne mjere obrane od poplava na 280 cm.

Na području Unsko-sanskog kantona u općinama Ključ i Bosanski Petrovac zbog padavina koje su prouzrokovale zamućenje vode korisnicima se i dalje preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima: dječakom iz Begova Hana kod Žepča, te za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prisutna je na terenu, te je spremna da se odmah uključi u punom kapacitetu u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezanih za potragu navedenih osoba, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izvještaj EBRD-a - Za politike zelene ekonomije potrebna značajnija podrška među stanovništvom

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu