Bosna i Hercegovina     | 06.06.2019. 16:31 |

Potpisan Protokol o saradnji PUFBiH i Uprave policije MUP-a USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) potpisale su danas Protokol o međusobnoj saradnji.

Protokol su potpisali vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i policijski komesar Uprave policije MUP-a USK Mujo Koričić.  

Isović je izrazio zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji je, kako je potvrdio, finalizacija jedne jako dobre i efektne saradnje dviju institucija, koja je obilježila protekli period i koja će zasigurno rezultirati još boljim rezultatima i pozitivnim efektima, prvenstveno kada se radi o zakonitom poslovanju privrednih subjekata i suzbijanju rada na crno.

Istovremeno, čestitao je policiji USK-a na odličnim rezultatima koje postiže u radu, te ukazao na značaj pomoći i podrške koju policijski službenici pružaju inspektorima Porezne uprave Federacije BiH prilikom rada i vršenja kontrola na terenu.

Policijski komesar Koričić je kazao da će Uprava policije u svakom trenutku pružiti podršku PUFBiH u njenim aktivnostima i akcijama koje će se zajednički poduzimati u narednom periodu i u okvirima utvrđenih nadležnosti.

Istaknuti su najznačajniji segmenti postupanja i aktivnosti koje su planirane Protokolom, kao i efekti koji se žele postići zajedničkim djelovanjem.

PUFBiH naglašava da su do sada protokoli o saradnji potpisani sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Posavskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, te da je u pripremi potpisivanje protokola sa upravama policije preostalih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, saopćeno je iz PUFBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Javni prihodi u FBiH u deset mjeseci veći za 15,38 posto

U  316 kontrola na području Federacije BiH otkriveno 66 radnika 'na crno' 

Porezna uprava FBiH - Prodat zlatni nakit za 93.191,97 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu