Bosna i Hercegovina     | 13.06.2019. 10:35 |

Općina Novo Sarajevo objavila javni poziv za prijavu učesnika za 'Marš mira'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Općina Novo Sarajevo objavila je javni poziv za prijavu učesnika za Marš mira „Sarajevo – Nezuk – Potočari – Sarajevo 2019“.  Učešće u Maršu bit će osigurano za 80 građana te općine.

Marš se sastoji o tri etape i traje tri dana, od 8. do 10. jula, a za 11. jul je predviđena dženaza namaz identificiranim žrtvama genocida. Svaka etapa je duga 25 i 30 km.

Budući da građani Općine Novo Sarajevo (borci, mladi) pojedinačno ili u grupama svake godine učestvuju u pohodu, projekt ima za cilj da se na organizovan način građanima Općine Novo Sarajevo do 80 osoba, omogući učešće, da mogu prisustvovati komemoraciji i dženazi identificiranih žrtava genocida koja je planirana za 11. juli u Memorijalnom centru Potočari.

Prijava učesnika će se vršiti do 24. juna, putem Službe za oblast boračko-invalidske  zaštite Općine Novo Sarajevo, u boračkim udruženjima  koja djeluju na području Općine i zvanične web stranice Općine Novo Sarajevo, na propisanom obrascu (prijavni list), saopćeno je iz Općine.

Tradicionalni pohod „Marš mira“ se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida, te podsjećanja na stravične zločine počinjene nad Bošnjacima iz „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica u julu 1995. godine.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu