Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.07.2019. 16:08 |

Poslije 22 godina KBS „Tuzla Sinbra“ mijenja ime

FENA

TUZLA, 23. jula (FENA) - Jedan od najtrofejnijih karate klubova u BiH - Tuzla Sinbra, poslije 22 godina promijenit će ime i ubuduće će nastupati kao KBS „Tuzla“, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba.

Direktor i šef stručnog štaba Fikret Selman zahvalio je ovom prilikom Halilu Sinanoviću, vlasniku privatne kompanije „Sinbra“, ranije „Sinalco“, na nesebičnoj dugogodišnjoj materijalnoj podršci, istaknuvši da bez te potpore teško da bi klub uspio dostići razinu kvalitete i uspješnosti kao što je godinama ima.

Selman je naglasio da je samo u ovoj godini klub osvojio 269 pojedinačnih i klupskih medalja, od pionirskih do seniorskih, u zemlji i inozemstvu.

- Nije sve u medaljama, jer smo uz takmičarske aktivnosti dva puta upriličili polaganja za učenička zvanja, sudjelovali smo u nekoliko humanitarnih akcija, kao što su  "Šetnja za žrtve genocida u Srebrenici“, kampanja promocije doniranja ljudskih organa, trka "Za nekog s autizmom" i tom prilikom prikupili smo značajna finansijska sredstva za drugare iz "Malog svijeta" – izjavio je Selman.

Na sastanku s novinarima rečeno je da će KBS „Tuzla“ pripreme organizirati na Zlaći kod Banovića od 4. do 8. augusta. 

- Od 31. augusta do 1. septembra očekuje nas državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21, te školsko i ekipno prvenstvo države, koje će biti održano u Tuzli, u tehničkoj organizaciji našeg kluba - najavio je direktor kluba.

Na kraju je rečeno da KBS „Tuzla“ u narednu sezonu kreće s izrazito ambicioznim trenerskim kadrom. Pored Fikreta Selmana i Une Selman Žilić, u redove kluba vratio se Nermin Hadžić, koji je posljednjih 12 godina trenersku karijeru gradio u Kuvajtu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bh. karatašice osvojile treće mjesto na Prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu

Karate - Edna Bašagić srebrena na Svjetskom kupu u Poreču

U Goraždu sutra drugi Specijal KUP u karateu, učešće prijavilo više od 540 takmičara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu