Bosna i Hercegovina     | 26.07.2019. 14:54 |

Usvojeno više prijedloga na sjednici Vlade Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 26. srpnja (FENA) - Na nastavku izvanredne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju drugog dijela Programa utroška sredstava tekućih dotacija u 2019. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

Usvojen je i zaključak kojim je dana suglasnost predstojniku Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo za provedbu procedure angažiranja dvije osobe po ugovoru o djelu za obavljanje nadzora nad izvođenjem radova i pružanjem usluga projektiranja na temelju zaključenih ugovora u Odjelu, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na izvanrednoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za Javnu zdravstvenu ustanovu "Zdravstveni centar Brčko" za obilježavanje Dana dobrovoljnih davatelja krvi.

Vlada je danas nastavila i redovito zasjedanje na kojem je na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge usvojila Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja (FZO) Brčko distrikta BiH za nabavu trakica za mjerenje razine glukoze u krvi.

Također je usvojen i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove FZO-u namijenjenog za liječenje specifičnih bolesti osiguranika Brčko distrikta BiH izvan Distrikta po preporuci Povjerenstva FZO-a.

Vlada je isto tako usvojila Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom memoranduma o razumijevanju između Vlade Države Palestine i Vijeća ministara BiH o suradnji u području zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika, kao i Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Turkmenistana i Vijeća ministara BiH o suradnji u području zdravstva i medicinskih znanosti.

Usvojeno je i izvješće Javnog poduzeća "Komunalno Brčko" o utrošku sredstava dotacija za izgradnju trafostanice u Bolnici te su odobrene Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi Brčko distrikta BiH.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na prijedlog o ustupanju zaplijenjene imovine pravne osobe "Familija Či Shen" d.o.o. u korist Brčko distrikta BiH, a imovina u vrijednosti od 12.474 marke bit će ustupljena Crvenom križu Brčko distrikta BiH.

Na nastavku sjednice usvojeno je i Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje od siječnja do ožujka kao i za travanj 2019. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je među ostalim i zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt sporazuma između Vlade Narodne Republike Kine i Vijeća ministara BiH o suradnji u području znanosti i tehnologije.

Isto tako usvojen je i zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt sporazuma o međunarodnoj suradnji između Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) i BiH, a Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o Akcijskom planu za realiziranje preporuka iz revizorskog Izvješća financijskog poslovanja Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2018. godinu kao i Akcijski plan po revizorskom Izvješću Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH za 2018. godinu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu