Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

„Tola kompani“ nije preuzela odgovornost za požar u Energoinvestu?!

Po saznanju medija koji su uspjeli stupiti u kontakt sa nadležnim u firmi „Tola kompani“ koju je firma zeta Zorana Tegeltije označila za odgovornu za nedavni požar u zgradi Energoivnesta RAOP, u ovoj firmi su zatečeni saopštenjem Elektroinžinjeringa. Tvrde da nisu preuzeli odgovornost za požar niti da su na dan kada je požar izbio uopšte obavljali radove.

„Apsolutno ne prihvatamo odgovornost za požar u zgradi Energoivnesta RAOP, dok istraga ne da zadnju riječ“, izjava je koju su juče prenijeli mediji, čime su u sumnju dovedene  tvrdnje „da je ova firma preuzela odgovornost“.

Pozivamo predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS da saopšte javnosti ko je odgovoran za izazivanje požara u zgradi Energoivnesta RAOP s obzirom da je firma „Tola kompani“, koju je firma zeta Zorana Tegeltije označila za odgovornu, juče negirala svoju odgovornost za požar putem nekih medija – ističe narodni poslanik SDS u NSRS Nedeljko Glamočak.

Poslanik SDS-a je kazao da kako bi se izbjegle dalje špekulacije o odgovornosti za požar da traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da se očituje po ovom pitanju.

„Javnost Republike Srpske itekako ima interesa od otkrivanja istine o uzrocima požara s obzirom da je ovo preduzeće državi  dužno više od dva miliona KM na osnovu poreza i doprinosa. Uprkos poreskom dugu neko u Vladi RS je dozvolio da se računi odmrznu i da „Elektroinženjering“ počne da koristi mašine „Energoinvesta RAOP“. Sada se postavlja pitanje šta se desilo sa mašinama koje je Energoinvest ustupio Elektroinženjerngu na korištenje“ – rekao je Glamočak.

On je kazao da je zanimljiva nezainstersovanost Poreske uprave i Investiciono-razvojne banke RS da naplate svoja potraživanja od  firme „Elektroinženjering“.

„Mašine, zgrade i lokacija Energoinvesta RAOP su veoma perspektivna imovina pa je iz tog razloga opravdana i u interesu javnosti naša sumnja da li iza izazivanja požara stoji nešto drugo a ne nepažnja radnika“ – zaključio je Glamočak.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.