Bosna i Hercegovina     | 29.08.2019. 08:55 |

'Svjetlo'- Mirna šetnja protiv parade LGBT populacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Udruženje građana 'Svjetlo' saopćilo je da ne podržava najavljenu paradu LGBT populacije te da će 'taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom.'

- S obzirom na to da je nedavno izdato javno saopćenje organizatora najavljene parade LGBT populacije u kojem je, između ostalog, navedeno 'Građani Sarajeva nas podržavaju', ovim putem obavještavamo organizatore najavljene parade LGBT populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom. Pozivamo sva udruženja i sve građane da nam se pridruže na toj šetnji, istoga dana kad je najavljena i parada - ističe se.

Iz Udruženja 'Svjetlo' navode da 'porodica obuhvata emocionalni sistem od najmanje tri generacije živih srodnika povezanih krvnim, zakonskim i historijskim vezama'.

- U porodicu se ulazi rođenjem, a izlazi smrću. U nekim porodicama čak ni tad, jer učešće u psihodinamici porodičnog života nastavlja se i poslije smrti nekih članova. Zato se kaže da je porodica članstvo, bez izbora i izlaza. Porodica ima strukturu, hijerarhijsku organiziranost, uloge i podsisteme - roditeljski subsistem i podsistem siblinga (djece). Značaj porodice ogleda se u njenoj nezamjenjivosti za razvoj pojedinca zato što nijedan drugi sistem nije u mogućnosti obezbijediti potrebnu ljubav i toplinu koju može pružiti biološka porodica - navodi se u saopćenju UG 'Svjetlo'.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu