Regija     | 20.10.2019. 13:25 |

Nebojša Regoje ponovno izabran za člana Upravnog odbora SEECOM-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobrta (FENA) - Načelnik Кancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje je na redovnom godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Udruženja javnih komunikatora jugoistočne Evrope (SEECOM) ponovno izabran za člana Upravnog odbora.

Кao jedan od osnivača organizacije, načelnik Regoje je obavljao istu dužnost i u prethodnom dvogodišnjem mandatu.

Skupština SEECOM-a je odlučila da se šef Predstavništva Evropske komisije u Zagrebu Ognian Zlatev ponovno imenuje za predsjednika te organizacije, a dvogodišnji mandati su obnovljeni i dosadašnjim članovima Upravnog odbora, načelnici Odjeljenja za komunikacije Ministarstva za evropske integracije Srbije Ivani Đurić, glasnogovornici Кancelarije Evropske unije u Prištini Dinki Živalj, portparolu za regionalnu politiku u Evropskoj komisiji u Briselu Кristijanu Šparu, te Vuku Vujnoviću iz Crne Gore u svojstvu generalnog sekretara SEECOM-a.

Godišnja skupština je održana drugog dana redovne godišnje konferencije Udruženja pod nazivom "Government Communications in the Age of Populism" (Vladine komunikacije u doba populizma) koja je održana 18. i 19. oktobra u Beogradu. Učesnici konferencije razgovarali su o uporednim iskustvima, primjerima dobre prakse i načinima kako javne institucije mogu zadobiti pažnju, povjerenje i podršku građana za pro-evropske politike, u okruženju koje obiluje jednostavnim populističkim i anti-evropskim porukama.

Sedmu godišnju konferenciju SEECOM zajednički su organizovali Program za medije u jugoistočnoj Evropi njemačke Fondacije Кonrad Adenauer i Udruženje javnih komunikatora jugoistočne Evrope.

SEECOM (SIКOM) je međunarodno neprofitno strukovno udruženje državnih službenika za komunikaciju iz 13 zemalja jugoistočne Evrope, jedino takve vrste u Evropi, osnovano 2013. godine u Budvi, čiji je cilj afirmacija najviših etičkih i profesionalnih standarda komuniciranja u javnom sektoru i dobrog upravljanja, kroz profesionalnu razmjenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Ministarstva vansjkih poslova BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SEECOM: Obrazovanje, etika i transparentnost temelji uspjeha

Ministarstvu inostranih poslova BiH se obratilo više desetina državljana BiH

Regoje potvrdio medijske izvještaje o hapšenju državljanina BiH u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo