Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 08:50 |

Javni poziv za nominacije najboljih volontera za nagradu 'Gordana Jelić'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 31. listopada (FENA) - Zaklada fra Mladen Hrkać poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe, neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice iz BiH i Republike Hrvatske da podnesu prijave s prijedlozima kandidata ili kandidatkinja iz navedenih zemalja za dodjelu Nagrade "Gordana Jelić" za volontera 2019. godine.

Nagrada se dodjeljuje fizičkim osobama za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2019. godini čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva, priopćeno je iz Zaklade fra Mladen Hrkać.

Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije, i to Nagrada za volontera 2019. godine u BiH za osobu koja je volontirala na području BiH i koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja ove zemlje s više od 60 volonterskih sati.

Druga kategorija je Nagrada za volontera 2019. godine u Republici Hrvatskoj (RH), a za kandidata u ovoj kategoriji može biti predložena osoba koja je volontirala na području RH i koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja ove države s više od 60 volonterskih sati.

Ime dobitnika nagrade "Gordana Jelić" za Volontera 2019. godine biti će objavljeno u četvrtak, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera, a svečana dodjela Nagrade bit će održana u nedjelju, 15. prosinca, na obljetnicu smrti i u čast preminule profesorice Gordane Jelić iz Širokog Brijega čije je volontersko djelovanje u radu humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" ostavilo velik i iznimno značajan trag, stoji u priopćenju.

Zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu predložiti kandidate za nagradu tako što će ispuniti Obrazac za nominacije za Volontera 2019. godine i dostaviti ga e-mailom, poštom ili osobno, a sve ostale informacije mogu se naći na službenoj internetskoj stranici udruge fra Mladen Hrkać.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel