Sport

Rukometašicama Jedinstva jeftinije igrati u Banjoj Luci nego u Tuzli

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 12. novembra (FENA) – Utakmicu prvog pretkola Kupa BiH protiv Borca rukometašice tuzlanskog Jedinstva neće odigrati u dvorani Mejdan, kako je odlučeno žrijebom, nego u Banjoj Luci, izjavio je Feni predsjednik Jedinstva Milenko Tadić.

- Utakmicu smo trebali odigrati večeras kao domaćini, ali zbog toga što 'kuburimo' sa finansijama zamolili smo upravu Borca da meč odigramo u Boriku, jer nam je to duplo jefinitije – kaže Tadić.

Objasnio je da će Jedinstvo odlazak u Banju Luku koštati oko 550 maraka, dok je to u Mejdanu mnogo više.

- Ne računajući troškove dvorane, mi smo kao domaćini obavezni platiti sudije, delegata, mjeritelja vremena, zapisničara, dežurnog doktora, taksu za policiju i još neke obavezne stvari, a to nas košta više od 1.000 maraka – objašnjava predsjednik kluba.

Tadić kaže da je klub uoči posljednje utakmice u prvenstvu bio u finansijskom kolapsu, ali je priskočila Gradska uprava koja je klubu ove godine doznačila dodatna sredstva, mimo 9.000 maraka koje su dobili iz budžeta za sport.

Za iduću prvenstvenu utakmicu s ekipom Hadžići Dido Grop tek treba pronaći sredstva za pripremu i odigravanje. Sretna je okolnost, navodi Tadić, da je ova utakmica, koja je na rasporedu bila u subotu, odgođena zbog nastupa Hadžićanki u Portugalu, u okviru EHF Challenge kupa, tako da će biti više vremena za pronalaženje sredstava.

Večerašnja utakmica prvog pretkola Kupa BiH Borac – Jedinstvo igra se u Banjoj Luci od 19 sati.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.