Kultura     | 23.11.2019. 10:31 |

Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju u SAD-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić su na takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je održano na Yale Univerzitetu (SAD) osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju koje, kako kažu, poklanjaju domovini za rođendan - Dan državnosti BiH.

Ovaj kup šampiona iz cijelog svijeta koji su ostvarili najbolje rezultate na nacionalnim i regionalnim takmičenjima bio je odlična prilika da i predstavnici Bosne i Hercegovine odmjere svoje znanje s vršnjacima iz drugih država.

Oko 6.000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja.

Jaka konkurenicija, bh.timu, kojeg je pratila profesorice Jasmine Selimović, bila je dodatni motiv da pokaže sve svoje vještine i ostvari zavidne rezultate, saopćeno je iz Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli.

Na ovu prestižnu reviju znanja učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole iz Tuzle su se plasirali zahvaljujući odličnom plasmanu na globalnoj rundi u Haagu, Roterdamu i Amsterdamu (Holandija) koja je održana u julu ove godine. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Miraščić: Drugi 'Tenis Fest Tuzla 2024' okupit će zvučna imena iz regiona (VIDEO)

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel