Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 13:59 |

Sporno imenovanje novih članova Komisije za vrijednosne papire FBiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - Tokom rasprave o dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH šef Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak prvenstveno je tražio da delegati danas razmatraju Odluku o imenovanju novih članova Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH jer je dosadašnjim istekao mandat.

Međutim, odlučio je povući taj zahtjev nakon intervencije Kluba Srba da je "prekršen Ustav Federacije BiH jer u sastavu Komisije nema predstavnika srpskog naroda".

Razrješenje dosadašnjih i imenovanje novih članova Komsije jučer je potvrdio Predstavnički dom, a da bi stupilo na snagu potrebno je da ga odobri i Dom naroda.

S obzirom da se o tome neće izjašnjavati delegati na današnjoj sjednici ostaje na predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH da oni predlože novo rješenje.

Podsjećamo, prema Odluci na koju je jučer dao saglasnost Predstavnički dom Komisiju za vrijednosne papire Federacije BiH trebali su činiti: predsjednik Komisije Esad Dželilović, njegov zamjenik Matej Živković i članovi  Amir Ibrović, Adnan Zukić i Romeo Zelenika. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Matej Živković u američkom Kongresu govorio o radu Komisije za vrijednonosne papire FBiH

Video sastanak na temu imenovanja članova Komisije za vrijednosne papire FBiH

AmCham BiH - Hitno riješiti pitanje rada Komisije za vrijednosne papire FBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu